Fupar col·labora en la nova iniciativa portada a terme per l’Ajuntament de Vilablareix de recollir roba i calçat usat. 1.500 ambientadors fets artesanalment pels nostres usuaris del Centre Ocupacional van ser enviats porta per porta a tots els habitatges de Vilablareix, en motiu de la campanya de recollida de roba que es va iniciar el passat mes de gener. Només els tres primers mesos d’inici del servei ja es van recollir més de 800 kg de roba.

La recollida de la roba porta a porta la realitza la Fundació Humana, una entitat sense ànim de lucre amb 28 anys d’experiència en la recollida de donacions tèxtils. A través de la recollida, gestió i recuperació de les donacions genera recursos que donen feina a 180 persones a Catalunya i beneficis a projectes de cooperació internacional i acció social local.

Cal tenir present, que anualment a Catalunya es produeixen 140.000 tones de residus tèxtils, dels quals actualment només se’n recullen selectivament 11.000 tones  a l’any (un 7’8% el total). La resta acaba normalment a l’abocador i a la incineradora Això indica que la recollida selectiva d’aquesta fracció té un creixement molt elevat i molt camí per recórrer. Per això us animem a col·laborar i a seguir millorant la recollida de la fracció tèxtil.

Per més informació sobre aquesta iniciativa consulteu la següent pàgina web.