El dijous 11 d’abril 6.000 persones amb discapacitat i especials dificultats, famílies i entitats del sector com Fupar es van manifestar a Barcelona per exigir millores en les ajudes econòmiques que reben les persones amb discapacitat d’especial dificultat que treballen en Centres Especials de Treball, així com dels serveis d’atenció a les persones amb discapacitat i especials dificultats. Durant més de dues hores, entitats d’arreu de Catalunya van omplir els carrers de Barcelona sota els lemes “Amb la meva feina no s’hi juga! 10.000 llocs de treball estan en perill” i “10 anys congelats”.

La manifestació, caracteritzada per les armilles grogues -element insígnia de les mobilitzacions que el sector ha dut a terme fins ara-, va tenir com a punt d’inici la Delegació del Govern central, va continuar fins al Departament d’Economia i Hisenda, i va finalitzar al Departament de Treball, Afers Socials i Famílies. A cadascun d’aquests punts, es van exigir respostes concretes i es va lliurar un manifest als representants de les institucions públiques.

Aquesta protesta no va ser un fet aïllat, sinó que va ser una continuació de les diferents reivindicacions que l’Associació Empresarial d’Economia Social (AEES Dincat) va iniciar al gener, i a les quals Fupar s’hi ha sumat des dels seus inicis, i que continuaran durant el mes de maig amb noves mobilitzacions i accions. Les entitats demanen que s’apliquin mesures urgents per fer front a aquesta situació límit. Es calcula que la manca de finançament públic comporta un impacte directe sobre la qualitat de vida de les persones amb discapacitat i les seves famílies: 10.000 llocs de treball i els serveis d’atenció a més de 40.000 persones amb discapacitat i especials dificultats estan greument amenaçats per aquesta situació.