Programa Esportiu- Club Pingüí

L’esport com a motor d’equitat d’oportunitats

L’esport com a motor d’equitat d’oportunitats, afavoreix un avançament  socioeducatiu i terapèutic on la persona esdevé el centre del procés de desenvolupament, proporcionant més control, autonomia i reajustament constant dels suports.

El Club Esportiu Pingüí, ofereix al col·lectiu de persones adultes amb discapacitat intel·lectual els medis, suports i recursos necessaris per a facilitar el trànsit a una major autopercepció de qualitat de vida, amb l’accent posat en la participació dins dels circuits normalitzats de pràctica esportiva continua en seccions com ara petanca, bàsquet, natació, hoquei, tennis taula… i la descoberta de noves disciplines esportives amb un enfocament saludable i comunitari.

De forma paral·lela, el projecte permet aproximar el concepte discapacitat intel·lectual a l’entorn comunitari en forma de valor i riquesa. Es comparteixen interessos i es posen de manifest les habilitats dels esportistes, més enllà de les seves limitacions històricament estigmatitzades.

  • Ens posem en forma: activitats esportives contínues (bàsquet, hockey, petanca, tennis taula, natació, pàdel, rugby, futbol,…)

  • Fem club: activitats socioesportives puntuals (creació de torneigs inclusius, visites esportives,…)

  • Ens reciclem: activitats formatives en l’àrea esportiva (master class de tennis taula, tecnificació d’hockey,…)

  • Millorem: accions col·laboratives per a la millora dels projectes inclusius

 

Amb la col·laboració de:

 

Amb el suport de l’Ajuntament de Terrassa: