La formació s’ha iniciat durant aquest mes de juliol i va dirigida als joves amb possibilitats d’inserció laboral a l’Alberg de Joventut de Terrassa, després que l’Ajuntament de Terrassa anunciés recentment l’adjudicació de la seva gestió a Fupar i Prodis. Durant la resta de l’any, estan previstes diverses formacions online i presencials relacionades amb l’activitat de l’Alberg de Joventut de Terrassa.

Aquesta formació, que es realitza en el marc del Programa de Garantia Juvenil de la Cambra de Comerç, Indústria i Serveis de Terrassa, consta d’una formació troncal online, que finalitzarà el 31 de juliol i en la que hi participa un grup de 12 joves, i de la formació específica d’Auxiliar de Recepció que els joves duran a terme a partir de setembre. Els formadors són especialistes de la Unió Temporal d’Empreses (UTE) Fupar-Prodis, els quals prepararan als joves per realitzar diferents tasques d’aquest àmbit a l’alberg urbà.

De setembre a desembre d’aquest any, també està previst iniciar quatre grups més en formacions relacionades amb l’activitat de l’alberg, com el curs Serveis Auxiliars d’allotjaments turístics. Per tant, la previsió és que des d’ara fins a finals d’any, un total de 60 joves es formin en el marc del Programa de Garantia Juvenil de la Cambra de Terrassa en col·laboració amb les dues entitats terrassenques.

El programa de Garantia Juvenil de la Cambra de Terrassa

El Programa de Garantia Juvenil de la Cambra de Terrassa és un programa d’orientació i integració laboral i educativa per a joves d’entre 16 i 29 anys que han decidit integrar-se al món laboral i/o educatiu. En aquest poden participar tant els joves sense estudis, ni experiència laboral, com aquells que tenen titulació i experiència, però no tenen feina.

Les formacions tenen lloc en el marc del Pla de Capacitació del Programa de Garantia Juvenil de la Cambra de Terrassa forma part del Programa Integral de Qualificació i Ocupació (PICE) que, dissenyat i executat per les Cambres de Comerç, s’integra en el conjunt d’accions del Sistema Nacional de Garantia Juvenil promogut pel Ministeri de Treball i Economia Social i cofinançat pel Fons Social Europeu.