La xerrada tindrà lloc el proper dilluns 23 de març, a les 17’30h, a la Sala Multifucional de Fupar. Accés gratuït

‘Els Sistemes Augmentatius i Alternatius de Comunicació (SAAC)’ és el títol de la propera cita del Cicle de Conferències i Tallers i anirà a càrrec del grup de comunicació de la pròpia Fundació format pels educadors del Centre Ocupacional, Adrià Comas, Ester Ávila, Marta Saavedra I Raquel Caballero, i coordinat per d’Anna Sanglas, pedagoga i logopeda del mateix Centre. A la xerrada, l’equip facilitarà alguns dels recursos existents pel suport a la comunicació per a persones que han perdut la parla per causes diverses o bé es manifesta una dificultat en la comprensió.

En aquesta mateixa conferència també es farà una presentació del projecte TEComunic@. El projecte, que va ser guardonat amb el Premi ‘Territoris Solidaris’ el juny del 2013, va beneficiar a 16 persones del Centre Ocupacional de Fupar que se’ls va posar a disposició sistemes alternatius i augmentatius de comunicació amb tecnologia avançada amb una formació prèvia per a poder usar-los.

Els Sistemes Augmentatius i Alternatius de Comunicació inclouen diversos sistemes de símbols, tant gráfics (fotografies, dibuixos, pictogrames o lletres) com gestuals (mímica, gestos o signes manuals).

Aquest cicle està organitzat per les entitats socials Fupar, Prodis, L’Heura i Teixidors amb el compromís de generar espais per a la reflexió sobre les necessitats i suports a la persona amb discapacitat intel·lectual i les seves famílies.

El programa s’adreça a familiars, amistats, professionals, voluntariat i ciutadans interessats en compartir espais d’aprenentatge, trobada, intercanvi i diàleg per a contribuir en la millora de la qualitat de vida de les persones i el seu entorn.

 

La propera activitat tindrà lloc els dimarts 14, 21 i 28 d’abril i serà un taller dirigit a infants i familiars de persones amb discapacitat intel·lectual. Més info a: fundacio@fupar.cat