Prop d’una vintena de persones amb discapacitat intel·lectual i en situació d’atur participen aquests mesos en els cursos de formació de neteja viària i de jardineria organitzats per la nostra fundació. Aquest és el quart any que es duen a terme amb l’objectiu d’ajudar als alumnes a augmentar la seva autonomia, orientar-los en la recerca de feina i donar sensibilitat mediambiental.

DSC_0008

En els curs d’operari de neteja viària han estat 8 els alumnes que s’han format amb èxit en auxiliars de neteja durant els mesos de desembre a març en diferents espais de la ciutat i desenvolupant competències professionals com la neteja de la via pública, l’adquisició de coneixements dels diferents tipus de neteja, la identificació dels entorns de treball i l’aplicació de la prevenció de riscos laborals. L’objectiu d’aquest curs es que l’alumne sigui capaç de treballar amb autonomia, seguretat i responsabilitat, a més d’adquirir coneixements dels tipus de neteja, productes i sensibilització ambiental.

 

 

DSC_0002

Pel que fa el curs d’auxiliar de jardineria i de centres de jardineria són 8 els alumnes que rebran formació durant els mesos d’abril a juliol. Les competències professionals que es desenvolupen durant aquest curs són: la neteja de jardins i zones verdes, la construcció de jardins, l’adquisició de coneixements bàsics de botànica, així com de maquinària i el manteniment de jardins (regar, segar, desbrossar, plantar, podar). A més a més, els curs també consta de sessions teoricopràctiques de sistemes de col·locació de reg, manteniment de plantes i reconeixement d’insectes i fongs per la prevenció de plagues.

 

 

Ambdós cursos es complementen amb una sessió tècnica de recerca de treball, on els monitors els ensenyen a preparar un currículum i donen pautes per augmentar les seves habilitats socials amb l’objectiu de facilitar la seva inserció laboral. Cal destacar que l’acció formativa d’aquests cursos pertany al Programa FOAP i està cofinançada pel Servei d’Ocupació de Catalunya i el Fons Social Europeu.