Un any més, i ja en són quinze, Fupar ha tornat a ser l’encarregada de donar el tret de sortida a la programació de la Festa Major de Terrassa. En aquesta ocasió, ho ha fet creant un collage amb elements característics de la ciutat a través d’una activitat oberta a la participació de nens i nenes, pares i mares, i avis i àvies, que ha tingut lloc el divendres 28 de juny al matí.

En concret, l’activitat ha consistit en crear un gran rètol de més de 20 metres de llargada amb l’etiqueta “#FestaMajorTerrassa #Fupar”, creada i impresa a la mateixa entitat, que posteriorment s’ha anat emplenant amb retalls d’imatges i elements típics de Terrassa gràcies a la col·laboració de les persones que al llarg del matí s’han apropat al Raval de Montserrat per participar en l’activitat.

En aquest sentit, els elements més destacats i repetits del mural han estat, entre d’altres, el hockey, la Masia Freixa, el jazz o els castells, destacats com a característics de Terrassa. El collage estarà penjat durant uns dies a la seu central de Fupar, entre el Centre de jardineria i l’entrada a les oficines centrals de l’entitat, obertes a tot el públic.

Inclusió social fent ciutat

Adoptar un rol dinamitzador, crear nous vincles socials o fomentar la inclusió social. Més enllà de crear un mural amb la col·laboració i participació ciutadana, l’objectiu d’aquesta activitat recau essencialment en potenciar la inclusió de les persones amb discapacitat a la societat, alhora que participen activament en un acte de ciutat. En aquest sentit, són les persones amb discapacitat les encarregades de liderar i dinamitzar l’activitat, a la qual hi participen sobretot nens i nenes dels casals d’estiu que acudeixen cada any a la seva cita amb Fupar.

“Volem que els nens i nenes creixin sense veure diferències entre les persones i que alhora es diverteixin”, explica Anna Sanglas, pedagoga i coordinadora d’activitats a Fupar. Un altre dels objectius que persegueix l’activitat és fer visibles les capacitats de les persones amb discapacita, potenciant el seu rol actiu i de lideratge, així com creant nous vincles socials. En total, més de 40 persones membres de Fupar han participat en diferents grups liderant i organitzant la iniciativa.