El diumenge 9 de juny va tenir lloc la cloenda de la tercera temporada de la Lliga BBVA Hockey Plus, que va concloure la competició regular entre equips de hockey herba formats per persones amb discapacitat intel·lectual, organitzada per la Federació Catalana de Hockey amb el suport del BBVA i de Fupar.

La festa de cloenda es va disputar al CD Terrassa, club degà del hockey creat al 1910, i va  comptar amb la implicació del jugador Toni Nogués, que té fitxa com a jugador des de 1960, i que rebrà l’stick d’or en el proper decurs de la gala del Festival del Hockey Català, com a màxima distinció. L’acte va comptar també amb la col·laboració de 15 voluntaris i voluntàries del BBVA que van facilitar i agilitzar les tasques d’acompanyament, de distribució de material i de suport als jugadors i a l’organització, així com amb l’esforç i la implicació de jugadors, entrenadors, famílies, entitats i clubs.

La tercera temporada de la Lliga BBVA Hockey Plus s’ha disputat com una categoria més de la Federació Catalana de Hockey, a la qual s’hi han inscrit 11 equips i s’han federat més de 140 jugadors amb discapacitat intel·lectual. Els jugadors, vinculats a 15 entitats i/o escoles d’educació especial de Catalunya, defensen els colors del seu club i també comparteixen les alegries i derrotes. Els partits s’han jugat d’octubre a juny en els clubs dels equips participants (Egara, Junior, Atlètic, CD Terrassa, Polo, Barça, Catalonia i Línia 22) i han estat arbitrats per col·legiats del Col·legi Català d’Àrbitres, una clara expressió de la normalització.

La LLiga BBVA Hockey Plus fa possible la inclusió esportiva i social de les persones amb discapacitat intel·lectual mitjançant el hockey. L’esport és el mitjà per mostrar les capacitats i, en aquest sentit, el hockey arriba a totes les persones i la lliga potencia una societat més respectuosa amb la diversitat. Per a la propera temporada s’està treballant per incorporar nous equips fins a aconseguir que cada club de hockey disposi d’una categoria de hockey plus com una categoria més i donar oportunitats a altres jugadors a gaudir del projecte esportiu i social.