Il·lusió i entusiasme en l’acte de cloenda de la Lliga BBVA Hockey Plus, que es va celebrar el diumenge 10 de juny a les instal·lacions de l’Atlètic Terrassa, per finalitzar la competició regular entre equips de hockey herba formats per persones amb discapacitat intel·lectual.

La celebració va comptar amb la implicació de 10 jugadors olímpics que van acompanyar cadascun dels equips durant la desfilada i amb la col·laboració de 13 voluntaris de BBVA que, de manera altruista, van facilitar i agilitzar les tasques d’acompanyament, de distribució de material i de suport als jugadors i a la organització.

La Lliga BBVA Hockey Plus, organitzada per la Federació Catalana de Hockey amb el suport del BBVA i de Fupar, possibilita la inclusió esportiva i social per a persones amb discapacitat intel·lectual mitjançant el hockey. L’esport es converteix així en el mitjà per arribar a millorar la societat i fomentar les capacitats de les persones.

Resultats de la temporada BBVA Hockey Plus

La primera posició ha estat molt renyida entre el FC Barcelona i l’ATHC – Heura Negre fins a la penúltima jornada de la lliga, en què es va donar com a guanyador el FC Barcelona. En segona posició, ha quedat l’ATHC i, en tercer lloc, el Barcelona Stick- Paideia Blau. En aquesta temporada s’han inscrit un total d’11 equips, un més respecte a la temporada 16-17, i s’han federat 156 jugadors amb discapacitat intel·lectual, un 30% més respecte a la temporada passada.

Aquesta és la 2a edició d’una lliga que s’ha disputat entre els mesos d’octubre fins al juny, i que s’ha jugat en els clubs dels equips participants: Egara, Junior, ATHC, Terrassa, Polo, Barça, Catalonia i Linia22. Els jugadors, vinculats a 14 entitats i/o escoles d’educació especial de Catalunya, han defensat els colors dels seus clubs al llarg de tota la temporada. Tant els clubs com les entitats han enfortit els seus vincles i han fet realitat un projecte inclusiu.

Novetats de la competició

Els entrenadors dels diferents equips i clubs han rebut enguany una formació per transmetre la tècnica d’un esport complex, com és el hockey, i han percebut una millora a nivell esportiu dels jugadors participants. A més, aquesta temporada s’ha presentat el Reglament de Hockey Plus, revisat al Col·legi Català d’Àrbitres, que ha facilitat que els col·legiats designats de xiular els partits hagin millorat la fluïdesa en el joc. Després de l’èxit d’aquesta temporada, i de cara a la propera temporada 18-19, la organització ja està treballant per incorporar nous equips amb l’objectiu d’aconseguir que a mig termini cada club disposi d’un equip de hockey plus com a una categoria més.