L’Estadi Municipal d’Hoquei Martí Colomer de Terrassa va acollir el diumenge 18 de febrer la primera edició del Clínic BBVA Hockey Plus. L’objectiu de la trobada esportiva era que jugadors de màxim nivell de les lligues de Divisió d’Honor impartissin un entrenament tècnic i transmetessin els seus coneixements a jugadors de la Lliga BBVA Hockey Plus, on participen persones amb diversitat funcional intel·lectual. En aquesta ocasió, els jugadors capdavanters responsables d’impartir l’entrenament formaven part dels primers equips del Club Egara, Línia 22, ATHC, CD Terrassa i Barça.

Entrenament inclusiu

L’activitat central de la jornada va consistir en què jugadors d’Hockey Plus realitzessin un circuit tancat d’exercicis juntament amb els seus tècnics habituals. Els jugadors van treballar la conducció clàssica, el xut o les passades acompanyats dels consells de jugadors de Divisió d’Honor. En l’última mitja hora de la jornada, es van disputar quatre partits inclusius en els quals es van integrar jugadors d’ambdues lligues.

Durant tota la jornada va destacar la predisposició de tots els participants a crear moments de qualitat esportiva i calidesa humana. Aquest estret contacte entre jugadors de diferents lligues i categories va reforçar el vincle amb els respectius clubs i, a més, va afavorir la inclusió de totes les persones en l’esport.

L’hoquei es va convertir en el nexe d’unió entre jugadors, monitors, famílies, directius i tècnics que van demostrar, una vegada més, que l’esport és una poderosa eina d’inclusió i que compartir vivències promou un canvi social positiu.

Lliga BBVA Hockey Plus

La Lliga BBVA Hockey Plus és la primera competició regular en l’àmbit de Catalunya d’equips d’hoquei herba formats per persones amb diversitat funcional intel·lectual. És una lliga organitzada per la Federació Catalana de Hockey amb el suport de Grup BBVA i Fundació Fupar.

La lliga persegueix l’objectiu que persones amb diversitat funcional intel·lectual que habitualment juguen a hoquei herba tinguin una lliga organitzada amb els mateixos drets i deures que la resta d’equips. El projecte contribueix així a afavorir un món més respectuós amb la diversitat i garanteix que les persones amb alguna discapacitat gaudeixin dels mateixos drets com a persones.