Fupar ha format part de la comissió per commemorar el Dia Internacional de les Persones amb Discapacitat, el 3 de desembre a Terrassa, liderada per l‘Oficina de Capacitats Diverses i Accessibilitat de l’Ajuntament de Terrassa. Sota el lema #LaCulturaTrencaBarreres i #TerrassaTrencaBarreres s’han organitzat diferents actes i esdeveniments culturals amb la voluntat de reivindicar el dret a una cultura inclusiva i accessible per a tothom.

Lema d’enguany: la cultura

La cultura aporta riquesa, genera noves experiències, propicia el creixement personal i permet expressar-se lliurement. Per aquest motiu, la Taula Local de Capacitats Diverses i Accessibilitat de Terrassa, en la qual Fupar participa activament, ha decidit aquest any reivindicar el dret de tothom a la cultura: a consumir-ne en espais accessibles i a generar-ne en entorns inclusius, millorant així la qualitat de vida de les persones amb diversitat funcional i fent efectius els seus drets com a ciutadans de ple.

Exposició fotogràfica

S’han programat diferents activitats relacionades amb una cultura accessible i inclusiva en el sentit més ampli de la paraula. Entre d’altres, destaca la inauguració de l’exposició fotogràficaLa cultura trenca barreres” amb una mostra de cinc processos creatius que sorgeixen com a resultat de noves col·laboracions establertes entre entitats que formen part de la comissió, entre elles Fupar, i d’agents culturals del territori.