Fupar inaugura una sala neta que permet el condicionament de productes de farmàcia, parafarmàcia, cosmètica i sector alimentari

/, noticies/Fupar inaugura una sala neta que permet el condicionament de productes de farmàcia, parafarmàcia, cosmètica i sector alimentari

Fupar inaugura una sala neta que permet el condicionament de productes de farmàcia, parafarmàcia, cosmètica i sector alimentari

El nou espai afavoreix la inserció laboral de persones amb diversitat funcional intel·lectual d’especial dificultat i permet una major especialització dels seus treballadors

La recentment estrenada «sala neta» forma part de l’aposta estratègica de creixement sostenible que la Fundació Fupar es proposa per aquest 2018. La nova infraestructura té com a objectiu oferir solucions al sector farmacèutic industrial i alhora créixer en ocupació i especialització de la plantilla de treballadors amb diversitat funcional de l’entitat. El projecte ha estat subvencionat en un 35% per la Fundación ONCE en el marc del programa de subvencions del Pla d’Inversions per a Infraestructures Regionals (PiR).

Un espai lliure de contaminació

Una sala neta és un espai aïllat en què es controlen i es regulen les condicions ambientals, com la temperatura, la pressió, la humitat o la concentració de partícules, amb l’objectiu d’aconseguir un ambient net amb baixos nivells de contaminació. Aquest tipus de cambres s’utilitzen per manipular productes que requereixen d’unes condicions higièniques i ambientals concretes, com els productes de cosmètica, parafarmàcia o del sector alimentari.

La Fundació Fupar és l’únic Centre Especial de Treball del Vallès Occidental que actualment compta amb unes instal·lacions d’aquestes característiques. La nova sala, situada a la nau industrial de l’entitat, ocupa un espai de 100m² i disposa d’un magatzem addicional de 800m², a més d’un moll de càrrega i descàrrega. La cambra busca majors estàndards de qualitat i s’adapta a les necessitats del mercat en estricte compliment de les autoritzacions i normatives vigents.

Inclusió laboral en la indústria farmacèutica

La nova infraestructura, a banda d’oferir llocs de feina especialitzats, afavoreix  la inserció laboral de persones amb discapacitat intel·lectual d’especial dificultat, com són les persones d’avançada edat, prioritàriament majors de cinquanta anys, o aquelles que tenen dificultats de relació amb l’entorn, discapacitats físiques afegides o problemes psicomotrius.

El nou espai, diàfan i silenciós, genera un clima de treball tranquil sense distorsions ambientals que incrementa el benestar dels treballadors. Al mateix temps, el tipus de manipulat i envasat que s’hi realitza genera una rutina metòdica de treball que afavoreix l’autonomia de les persones i potencia les seves habilitats i capacitats psicomotrius.

L’especificitat de la sala requereix també d’una especialització de la plantilla de treballadors, que han rebut formacions continuades sobre protocols específics de treball, estàndards higiènics i nocions sobre normatives de vestuari, com és l’ús obligatori de guants, bata i peücs, per accedir a l’interior de la cambra.

Centre Especial de Treball

La Fundació Fupar com a Centre Especial de Treball genera llocs de feina estables i de qualitat per a persones amb diversitat funcional intel·lectual. L’entitat desenvolupa metodologies innovadores de capacitació professional i ocupabilitat per tal d’ajudar les empreses clients, mitjançant els serveis que ofereix, a ser competitives i alhora socialment responsables. Actualment, Fupar dona ocupació i ofereix integració social a més de 350 persones amb diversitat funcional intel·lectual a través d’un Centre Especial de Treball i d’un Centre Ocupacional.

Per | 2018-03-08T11:57:24+01:00 març 7th, 2018|noticias, noticies|0 Comments

Leave A Comment