Fupar i el seu club esportiu, el Club Pingüí de Terrassa, organitzen un any més un conjunt d’esdeveniments esportius inclusius sota el lema de “Fem d’Amfitrions”, que tindran lloc del 15 al 25 de novembre a diferents punts de la ciutat amb motiu del Dia Internacional de les Persones amb Discapacitat. Les activitats programades al llarg de dues setmanes inclouen un total de set tornejos i activitats esportives en diferents modalitats com futbol, petanca, bàsquet, tennis taula, agility, senderisme i hoquei.

L’esdeveniment esportiu, que enguany arriba a la sisena edició, busca la participació activa i còmplice de la ciutadania, ja sigui com a públic espectador que vagi a animar durant els partits d’hoquei, bàsquet i futbol, o com a esportistes i aficionats que vulguin participar activament en les activitats d’agility, senderisme i tennis taula. L’objectiu dels tornejos és fomentar la inclusió de les persones amb discapacitat intel·lectual a través de l’esport, afavorint la creació de nous vincles socials i fomentant el treball en xarxa amb clubs, entitats i persones de la ciutat.

L’esport com a eina d’inclusió

Fem d’Amfitrions vol promoure la pràctica d’esport inclusiva i intergeneracional. Els participants comparteixen interessos sobre el terreny de joc i es posen de manifest les capacitats dels esportistes amb discapacitat intel·lectual, més enllà de les seves limitacions històricament estigmatitzades. “L’esport com a promotor d’equitat d’oportunitats és una eina fonamental d’inclusió perquè permet que les persones amb discapacitat s’apropin a la comunitat i disposin d’oportunitats per tenir relacions personals i socials significatives, atorgant valor i riquesa a la diversitat”, explica Meritxell Celades, coordinadora del Servei de lleure i esport de Fupar.

Durant l’any 2017, l’esdeveniment va acollir prop de 70 jugadors i jugadores del Club Pingüí de Fupar, 180 esportistes externs a Fupar, 5 clubs, centres esportius i entitats col·laboradores i 20 persones voluntàries. Fem d’Amfitrions compta amb el suport de BBVA, l’Ajuntament de Terrassa i la Diputació de Barcelona, així com amb la col·laboració de diferents entitats esportives tant locals com de les rodalies.

Inscripcions i calendari d’activitats i tornejos

Tota la informació necessària per apuntar-se a les activitats esportives o per venir de públic està disponible a la pàgina web de Fupar: https://www.fupar.es/ca/tornejos/

  • Torneig de Tennis Taula Pingüí-Pong, dijous 15 de novembre, de 17:30h a 19:30h a la Sala Multifuncional de Fupar (participació oberta a tothom, inscripció prèvia)
  • Torneig de Bàsquet Pingüí All Stars, divendres 16 de novembre, de 18h a 20h al Col·legi Mare de Déu del Carme (participació només com a públic)
  • Torneig de Futbol tothom a la pista, dissabte 17 de novembre, d’11h a 14h al Col·legi Mare de Déu del Carme (participació només com a públic)
  • Torneig de Hockey Sala 4All, dissabte 17 de novembre, de 16h a 18:30h al Club Egara (participació només com a públic)
  • Melé de Petanca inclusiva, diumenge 18 de novembre, de 15h a 19h al Club de Petanca Quatre Barres (participació com a públic)
  • Caminada popular Camins Compartits, dissabte 24 de novembre, de 10h a 13h al Parc Audiovisual de Catalunya (participació oberta a tothom, inscripció prèvia)
  • Agility per a tothom, diumenge 25 de novembre, de 10h a 13h al Club Agility Les Fonts (participació oberta a tothom, inscripció prèvia)