Del 9 al 15 de març, Fupar ha participat en la primera fase del projecte europeu “We can do it”, un seminari juvenil per a joves amb i sense discapacitat, que ha tingut lloc a Berlín. En aquesta primera trobada, un total de 27 persones voluntàries i coordinadors/es de 12 països europeus, provinents d’entitats de mobilitat europea així com d’entitats que treballen amb persones amb discapacitat, han reflexionat sobre la inclusió des de l’educació formal i no formal a Alemanya. L’objectiu ha estat crear sinergies d’intercanvi a través de les diferents visites i debats, amb la mirada posada en la següent fase del projecte, que tindrà lloc a Baku (Azerbaidjan) del 3 al 6 d’abril i que culminarà amb un intercanvi per a persones amb i sense discapacitat a Khudat (Azerbaidjan), durant l’estiu del 2019 sota el lema inclusió social.

“We can do it”, un projecte europeu inclusiu 

El projecte “We can do it” és un intercanvi internacional de joves que se celebra gairebé cada any des del 2005 en algun país de l’Europa central i oriental, on hi participen joves amb i sense discapacitat. El projecte vol contribuir al procés d’inclusió social i fomentar la igualtat d’oportunitats de totes les persones, generant així experiències enriquidores per als joves, que coneixen i normalitzen la discapacitat a través de diverses activitats, tallers i viatges. Tot el programa ofereix als participants l’oportunitat de fer un intercanvi intercultural, conèixer gent d’Europa i treballar sobre el tema de la discapacitat. Un dels objectius principals del projecte és que els joves posin en comú les seves idees i opinions sobre la discapacitat, comparin la situació de les persones amb discapacitat de diferents països i exposin com s’integren amb les comunitats locals.

La primera fase del projecte a Berlín

Durant aquesta primera trobada a Berlín, que ha coincidit amb la primera fase del projecte, líders de l’intercanvi juvenil han tingut l’oportunitat de compartir opinions sobre la inclusió i la seva implementació a Europa, més enllà de l’intercanvi juvenil. En aquest sentit, representants de Fupar han visitat el Departament d’Educació, Joventut i Família del Senat de Berlín, així com diverses institucions i iniciatives que treballen amb i per a les persones amb discapacitat.