Fupar posa en marxa una nova edició dels Projectes Singulars 2018-2019 per reforçar l’ocupabilitat de les persones joves amb discapacitat intel·lectual

En el marc dels Projectes Singulars, FUPAR ha donat a conèixer que durant l’any 2018-2019 realitzarà els projectes Impulsa’t  i Creu i Crea, que tenen per objectiu millorar l’ocupabilitat i les competències professionals per a la inserció en el mercat de treball de les persones joves amb diversitat funcional no ocupades i no integrades en els sistemes d’educació o formació.

En concret, el programa està adreçat a un total de 36 joves entre 16 i 29 anys, inscrits com a demandants d’ocupació al SOC, beneficiaris de Garantia Juvenil, i que disposin del certificat de discapacitat amb un diagnòstic prioritàriament intel·lectual, trastorn de l’espectre autista i/o trastorn mental, reconegut pels òrgans oficials de la Generalitat de Catalunya. La selecció de les persones participants tindrà lloc fins al 17 de gener a les instal·lacions de Fupar.

Les formacions que s’inclouen en aquests projectes, i que tindran lloc durant el 2019 a Fupar, són les següents:

IMPULSA’T:

  • Formació a mida basada en l’adaptació del Certificat de Professionalitat d’Operacions bàsiques de restaurant i bar. Durada: 560 hores.

CREU I CREA:

  • Formació en l’especialitat d’Auxiliar de jardineria i centres de jardineria (DCP). Durada: 506 hores.
  • Formació a mida basada en l’adaptació del Certificat de Professionalitat d’Activitats Auxiliars de Comerç. Durada: 310 hores.

En el desenvolupament dels projectes s’inclouen les accions transversals  d’orientació a mida, acompanyament individualitzat, prospecció laboral i formació per a la millora d’ocupabilitat segons el projecte.

Ambdós projectes han estat dissenyats amb l’ús d’eines pedagògiques que afavoreixen el desenvolupament de competències socials, transversals bàsiques i professionals posant l’èmfasi en la pràctica i en la transferència de l’aprenentatge en el “Know-How” (saber fer).

Una aposta per la formació i inserció laboral

Amb el desenvolupament dels Projectes Singulars-Garantia Juvenil, FUPAR segueix apostant per l’acompanyament social com a element clau per a l’èxit de les persones en l’assoliment dels seus reptes i projectes vitals, trencant barreres i estigmes vers la discapacitat, i donant suport per gestionar els conflictes, facilitar la inclusió social i l’autoacceptació de potencialitats i limitacions des d’una vesant educativa.

Les persones interessades a rebre més informació poden:

  • Adreçar-se a les instal·lacions de Fupar: c/ Campiones Olímpiques, 36
  • Trucar al número de telèfon 93.788.36.62 i preguntar per Maria José Figueras.
  • Enviar una correu electrònic a suport14@fupar.cat

*Aquests projectes estan subvencionats pel Servei Públic d’Ocupació de Catalunya, el Ministeri de Treball, Migracions i Seguretat Social i el Fons Social Europeu en el marc de la Iniciativa d’Ocupació Juvenil, d’acord amb els Projectes Singulars de Garantia Juvenil.

 

Per |2019-05-16T17:05:36+02:00desembre 17th, 2018|noticias, noticies|0 Comments

About the Author:

Leave A Comment

Go to Top