El grup de teatre i música de Fupar, Protagonistes Nosaltres, ha tornat a l’escenari amb més força que mai amb l’estrena de l’obra Las Vegas: Love and Fire, un espectacle gratuït i solidari adreçat a tots els públics que ha encisat el públic amb dosis d’humor, música i interpretació.

L’espectacle ha estat protagonitzat per onze actors i actrius amb discapacitat intel·lectual, que han actuat al costat de vuit actors i actrius voluntàries. Darrere l’escenari s’hi ha vist la feina d’una vintena de persones voluntàries més, que han donat suport a la producció, coordinació i realització de l’obra. L’equip al complet, compost per prop de trena persones, ha estat assajant un cop per setmana des del gener.

La directora de la companyia, Susana Borderia, recorda que Las Vegas: Love and Fire és una obra “creada íntegrament per la companyia, les escenes de la qual han nascut a partir d’improvisacions”. Es tracta d’una metodologia de creació artística que, segons continua Borderia, “és molt més enriquidora, ja que l’obra es crea a partir de les paraules dels protagonistes i així se senten l’espectacle molt més propi perquè neix d’ells”.

Entre els objectius principals d’aquest projecte de Fupar, que ja té més de 45 anys d’història i que s’estrena cada any coincidint amb les festes nadalenques, destaquen afavorir la capacitat d’expressió de tots els components del grup i la investigació sobre la seva pròpia creativitat, així com l’aprofundiment en l’autoestima a través del reconeixement directe del públic.

Las Vegas: Love and Fire

L’espectacle, que ha tingut lloc el diumenge 15 de desembre al Centre Cultural Terrassa, ha sigut la continuació de l’espectacle Oh lalà, c’est magnifique de l’any passat. En aquesta ocasió, Clotilde ha viatjat a Las Vegas amb la seva troupe, on ha trobat una ciutat plena de llum, glamur i els millors espectacles del món.

Pantalone ha hagut de fer equilibris per no arruïnar-se amb els seus excessos, mentre Maurice, pres per l’emboscada de Pantalone, aconsegueix escapar amb la seva malvada mare per destruir la companyia que el va trair. Capitano i el seu equip han estat l’esperança per salvar la companyia; i l’amor i l’amistat, les eines perquè els somnis de Clotilde no es desfacin en cendra, ja que els somnis, somnis són.

Protagonistes Nosaltres, una companyia amb història

La companyia de Fupar busca la creació artística i la inclusió de les persones amb discapacitat intel·lectual mitjançant la vinculació als aspectes terapèutics del teatre, la dansa i la música. El grup, que ja compta amb més de 320 actuacions en diferents punts de la geografia espanyola, andorrana i francesa, està format per persones amb i sense discapacitat intel·lectual, i aposta per un teatre inclusiu que permet la participació i interrelació de totes les persones que en formen part.