La Fundació Antiga Caixa Terrassa, institució que dóna continuïtat a l’Obra Social de la desapareguda Caixa Terrassa i de la qual Fupar forma part, renova quatre membres i escull nou president després dels sis primers anys des de la seva constitució.

El Patronat està format per representants de l’Ajuntament de Terrassa, la Cambra Oficial de Comerç, Indústria i Serveis de Terrassa, la Cambra de la Propietat Urbana de Terrassa i Comarca, la Fundació Busquets de Sant Vicenç de Paül, l’Il·lustre Col·legi d’Advocats de Terrassa, l’Institut Industrial de Terrassa, el Centre Tecnològic Leitat, la Mútua de Terrassa i la Patronal Catalana Cecot, així com persones físiques de reconegut prestigi en l’àmbit de les activitats de la Fundació.

D’acord als estatuts de la Fundació, en la sessió del passat dimecres 19 de juny va quedar constituït el nou Patronat i es van nomenar els càrrecs de President, vicepresident i els membres de l’Òrgan de control Intern. Com a President va ser elegit per unanimitat el Sr. Xavier Queralt, que agafa el relleu d’Ignasi Cusidó, i la vicepresidència a la Sra. Maria Vidal que ja exercia aquest càrrec en l’anterior mandat.

Per altra banda, el Sr. Ignasi Cusidó, que havia estat President fins aleshores, passa a incorporar-se a títol personal com a patró de la Fundació. La resta de nous representants del Patronat són l’arquitecta Montserrat Pujalt, l’advocada Anna Santaulària i la nova tinent d’alcalde de l’Ajuntament de Terrassa, Núria Marín.

Tots els membres del Patronat han estat nomenats per a un període de sis anys més, i exerceixen el càrrec gratuïtament. La Fundació Antiga Caixa Terrassa vol fer palès l’agraïment del Patronat als Sr. Jaume Colom Noguera, Sr. Eusebi Cima Mollet i el Sr. Alfredo Vega López, membres sortints del Patronat, per la seva tasca i dedicació a la Fundació en els darrers sis anys.

Els nous membres del patronat:

  • Xavier Queralt Blanch en representació de Cecot. Llicenciat en Dret per la Universitat de Barcelona i MBA per Esade. Va ser fins el novembre de 2016 Conseller Delegat de Catalunya Caixa.
  • Montserrat Pujals Ginebreda en representació de la Fundació Busquets. Arquitecta i secretària de la Fundació Busquets i membre del patronat de la Fundació Sant Galderic i del patronat de la Cambra de la Propietat Urbana de Terrassa i Comarca.
  • Anna Santaulària Muxí en representació de Leitat. Advocada, Secretària de la Junta Directiva del Centre Tecnològic Leitat i Secretària patrona de la Fundació Leitat i lletrada assessora de l’Euncet Business SchoolL, entre d’altres càrrecs. Col·labora en patronats, consells d’administració i òrgans de govern de diverses entitats.
  • Núria Marín García en representació del Ajuntament de Terrassa . Segona tinent d’alcalde a l’Ajuntament de Terrassa, dirigeix l’Àrea de Serveis Generals i Govern Obert. Directora de l’escola Mare de Déu del Montserrat de Terrassa.

Més informació sobre la Fundació Antiga Caixa de Terrassa

La missió de la Fundació Antiga Caixa Terrassa, expressada en els seus Estatuts, és la de donar suport a la societat i a la ciutadania de Terrassa i comarca, en els àmbits de l’atenció a gent gran i a persones amb discapacitat, prioritàriament intel·lectual i del desenvolupament, així com en el foment i divulgació de la cultura. La Fundació Antiga Caixa Terrassa va heretar el patrimoni i edificis de l’antiga obra social i es va fer càrrec de les obres més emblemàtiques: els tallers Fupar, d’inclusió sociolaboral de les persones amb discapacitat; La Llar Terrassa, per a l’atenció de gent gran amb necessitats i el Centre Cultural.

Per la seva configuració jurídica, la Fundació no depèn de cap altra propietat, és una entitat ciutadana, dels terrassencs. El seu òrgan gestor és un patronat, en el qual hi ha representants de les més importants institucions i entitats terrassenques. El nou president és Xavier Queralt, i Josep Ribera n’és el director general.