Hereva de l’Obra Social de la desapareguda Caixa Terrassa, la FACT ha aconseguit equilibrar els pressupostos, mantenir i millorar l’activitat, treure rendiment del patrimoni i adaptar els edificis per a les pròximes generacions en el conjunt de les quatre fundacions: Fundació Antiga Caixa de Terrassa, Fundació Centre Cultural Terrassa, Fundació Amat Roumens (Fupar) i Fundació Torres Falguera (La Llar).

Amb un esperit de transparència i amb la voluntat d’informar als terrassencs i terrassenques, el president de la FACT, Ignasi Cusidó, i el director, Josep Ribera, van presentar el 24 de maig el primer butlletí de l’activitat de la FACT, des del 2013 fins al 2017.

Des de la seva constitució, la FACT va assumir la responsabilitat de donar continuïtat a l’obra social i cultural de la Caixa de Terrassa i es va marcar dos objectius importants: aconseguir l’equilibri en els pressupostos i alhora mantenir tota l’activitat de les Fundacions, traient el màxim rendiment del patrimoni i adaptant els edificis perquè en puguin gaudir les pròximes generacions.

‘Era important trobar l’equilibri en els pressupostos, ja que aquesta és l’única manera d’assegurar el futur de les Fundacions. Si haguéssim mantingut una situació continuada de dèficit, tard o d’hora s’haurien esgotat els recursos, i ens hauríem trobat davant d’un futur molt incert’, matisa Cusidó.

En l’àmbit social, per mitjà de Fupar, s’han incorporat al voltant de 60 persones amb discapacitat intel·lectual, donant l’oportunitat d’accedir a una feina i contribuir a la seva inclusió a la societat. Recentment, també s’ha incorporat a l’entitat l’antiga Cooperativa Teixidors amb l’objectiu de donar continuïtat a la fabricació de productes tèxtils mitjançant el mètode artesanal que s’utilitzava en el segle XIX, oferint ocupació a persones amb discapacitat intel·lectual.

Al mateix temps, s’ha incrementat el patrimoni de l’entitat amb l’adquisició d’un nou edifici al carrer Provença, que permetrà créixer en els serveis de jardineria i neteja. També s’ha adaptat una part de les instal·lacions de l’entitat per donar resposta a les necessitats de les persones amb Trastorn de l‘Espectre Autista, i que a dia d’avui dona servei a 19 persones.

‘Com totes les fites essencials a la vida, per aconseguir-les, cal la implicació i dedicació de les persones. I és així com hem emprès cadascun dels reptes i projectes durant els darrers anys: amb un equip i una direcció compromesa, que treballa dia a dia amb il·lusió, professionalitat i humanitat’, conclou el president.

DESCARREGA LA MEMÒRIA