Del 19 al 22 de maig Fupar ha participat a la fira International Contemporary Furniture Fair (ICFF) de Nova York amb la seva marca Teixidors, la qual ha estat guardonada amb el premi “ICFF Constellation Award”, atorgat per la revista Contract Magazine el dia de la inauguració del certamen, en la categoria de millor accessori. En concret, el premi ha estat per la col·lecció Criss-Cross 3, 2, 1 que la marca Teixidors ha dut a terme amb la col·laboració de la reconeguda dissenyadora britànica Faye Toogood. Es tracta d’una col·lecció que es compon de tres mantes, de les quals destaquen el color i un impuls innovador, que van sortir a la llum per primera vegada a la tardor del 2018. Els premis Constellation Awards, que s’entreguen anualment en el marc d’aquesta fira, reten homenatge a tots els camps del disseny. Un jurat interdisciplinari basa la seva elecció en la contribució que el producte o projecte té en el món del disseny segons el seu grau de funcionalitat, qualitat i durabilitat, estètica i disseny, així com d’innovació.

Compromís social i mediambiental

El projecte Teixidors de Fupar es caracteritza per la responsabilitat social, la producció sostenible i el disseny en el producte. Les mantes, xals i bufandes, i tots els seus productes tèxtils, estan confeccionats artesanalment mitjançant telers de fusta del s. XIX. El procés manual en la seva confecció fa que cada peça sigui única i especial dins la seva pròpia essència, ja que cadascuna de les peces és, per naturalesa, diferent de totes les altres. El projecte té una clara vocació social, que va alienada amb la missió de Fupar: generar oportunitats laborals per a les persones amb discapacitat intel·lectual que, en aquest cas, són els teixidors i teixidores que despleguen la seva expertesa en els telers. Darrere de cada teler hi ha les d’autèntics artesans i artesanes dels teixits, que confeccionen cadascuna de les peces que després s’exposen en fires nacionals i internacionals.

Una fira amb renom internacional

Aquesta és la novena vegada que la marca Teixidors participa a la fira ICFF, que ha tingut lloc al recinte firal Jacob K. Javits Convention Center de Nova York, i que ha reunit empreses del sector del disseny i de l’habitatge (mobiliari, il·luminació, tèxtils per a la llar o complements de decoració, entre d’altres). Es tracta d’un dels certàmens més prestigiosos dels Estats Units dins d’aquest sector i un dels més importants de Nova York. El seu objectiu és mostrar les novetats en el disseny, tant en el sector de l’habitatge, del disseny contemporani com de gamma alta. L’any passat, l’esdeveniment va aglutinar prop de 900 expositors procedents de 40 països i va comptar amb més de 35.000 visitants professionals, com arquitectes, interioristes o botiguers.