Dissabte 11 de maig vam participar en la inauguració oficial de la iniciativa “El Mercat de les Herbes” al mercat municipal de la Independència, coincidint amb la 11ª edició de la Fira Modernista
El regidor de l’àrea de Comerç, Mercats i Fires (sr. Manel Aguado) hi va assistir conjuntament amb altres representats de l’administració local, representants de la junta de concessionats del Mercat, així com amb el gerent i operaris de la fundació Fupar, encarregada de realitzar aquest projecte.
En l’acte vam fer una explicació i visita de la iniciativa consistent en la plantació i ubicació d’un total de 18 jardineres arreu del mercat, en els seus diferents accessos, amb plantes típiques mediterrànies conegudes com a herbes per a la seva aplicació sigui culinària, medicinal o aromàtica. Espècies com lavanda, romaní, farigola, ruda, sajolida, menta, camamilla… són les que s’hi troben plantades. Cada jardinera compta amb un rètol explicatiu de la planta, amb un detall de les seves característiques i propietats.
El projecte es deriva d’una iniciativa social doble, pel fet que les jardineres de fusta utilitzades han estat fabricades per la fundació Areté, entitat que promou la inserció sociolaboral de persones amb problemes de salut mental i dificultats per incorporar-se al món laboral. Tant la seva plantació, com el seu manteniment posterior i la responsabilitat de dur a terme el projecte ha estat obra del personal del nostre garden.