FUPAR, la Federació Catalana de Hockey i el Grup BBVA han presentat la Lliga BBVA Hockey Plus, un projecte d’inclusió social en el món de l’esport que arrenca la pròxima temporada 2016-2017. Aquesta és la primera lliga inclusiva de qualsevol esport que es disputarà a Catalunya entre equips de hockey herba formats per persones amb discapacitat intel·lectual. Dotze Centres Especials de Treball de diferents fundacions participaran conjuntament amb els principals clubs catalans d’aquest esport: l’Egara, l’Atlètic, el Polo, el Barça, el Terrassa, l’Iluro, Junior i Catalònia.

Fins el moment, els equips de jugadors amb discapacitat entrenaven i jugaven partits amistosos i només competien en els tornejos que organitzaven durant l’any els clubs, però de manera esporàdica. Ara, gràcies a la Lliga BBVA Hockey Plus aquests tindran l’oportunitat de jugar en una lliga organitzada com qualsevol altra categoria de jugadors, amb els mateixos drets i deures que la resta d’equips.

L’objectiu d’aquest projecte és que els esportistes amb discapacitat intel·lectual es sentin com autèntics professionals del hockey herba, ja que a partir de la temporada vinent jugaran als mateixos camps, amb les mateixes samarretes i els mateixos àrbitres que els equips de la Divisió d’Honor i sota el paraigua organitzatiu de la Federació Catalana. Tot això, amb la finalitat d’aconseguir un entorn completament normalitzat que faciliti la integració social completa.

Una competició regular

La Lliga BBVA Hockey Plus és una competició regular, la primera competició estable d’aquest tipus a nivell català, amb partits regulars i una fase de play off. La gestió de la mateixa va a càrrec de la Federació Catalana de Hockey. El reglament que s’utilitzarà en els partits serà el ParaHockey (learning disabilities) adaptat a les necessitats d’aquests jugadors. En total es preveu que hi participin entre 120 i 150 jugadors, que seran entrenats per 28 tècnics professionals.

La presentació en societat de la Lliga BBVA Hockey Plus tindrà lloc el 4 de juny amb una gran festa participativa a la ciutat de Terrassa, bressol d’aquest esport a Catalunya.