En el marc dels Projectes Singulars, LaFACT Fupar dona a conèixer que durant l’any 2021-2022 realitzarà diferents projectes per millorar l’ocupabilitat i les competències professionals per a la inserció en el mercat de treball de les persones joves amb discapacitat, no ocupades i no integrades en els sistemes d’educació o formació.

En concret, els projectes estan adreçats a persones joves d’entre 16 i 29 anys, inscrites com a demandants d’ocupació al SOC, beneficiàries de Garantia Juvenil, i que disposin del certificat de discapacitat amb un diagnòstic prioritàriament intel·lectual, trastorn de l’espectre autista i/o trastorn mental, reconegut pels òrgans oficials de la Generalitat de Catalunya; o bé que disposin d’un informe tècnic facultatiu que l’acrediti.

La selecció de les persones participants tindrà lloc del 13 de desembre de 2021 al 15 de febrer de 2022.

Les formacions incloses en els itineraris que tindran lloc durant el 2021-2022 en els diferents projectes són:

  • Formació en Operador/a de màquines i eines de subconjunts (540h)
  • Formació en Activitats bàsiques de comerç (840h)
  • Formació en Auxiliar de serveis de neteja (240h)
  • Formació en Mosso/a de magatzem i reposador/a (503h)
  • Itinerari en competències per a l’ocupació (199h)
  • Formació en Operacions auxiliars de restauració (690h) amb la col·laboració d’Egara formació.

En el desenvolupament dels projectes s’inclouen les accions transversals  d’orientació laboral a mida, acompanyament emocional, suport a les famílies, prospecció laboral i formació professional. Els projectes han estat dissenyats amb eines pedagògiques que afavoreixen el desenvolupament de competències sociolaborals, transversals bàsiques i professionals, posant l’èmfasi en la pràctica i en la transferència de l’aprenentatge en el saber fer.

Una aposta ferma per a la formació i inserció laboral

Amb el desenvolupament dels Projectes Singulars-Garantia Juvenil, LaFACT Fupar segueix apostant per l’acompanyament sociolaboral com a element clau per a l’èxit de les persones en l’assoliment dels seus reptes i projectes vitals, i donant suport per gestionar els conflictes, facilitar la inclusió social i l’autoacceptació de potencialitats i limitacions des d’una vesant educativa.

Les persones interessades a rebre més informació poden:

  • Adreçar-se a la LaFACT Fupar: c/ Campiones Olímpiques, 36
  • Trucar al número de telèfon 93 788 36 62 i preguntar pel Servei de formació.
  • Enviar una correu electrònic a suport14@lafact.cat o bé enviar un WhatsApp al 607 75 43 83.

Aquests projectes estan subvencionats pel Servei Públic d’Ocupació de Catalunya, el Ministeri de Treball, Migracions i Seguretat Social i el Fons Social Europeu en el marc de la Iniciativa d’Ocupació Juvenil, d’acord amb els Projectes Singulars de Garantia Juvenil.