La sala polivalent de Fupar va acollir el dilluns 28 de maig la conferència ‘Fiscalitat i discapacitat’ a càrrec de l’advocat Albert Rodríguez de Som Fundació Tutelar, entitat col·laboradora en aquest esdeveniment. La conferència, que estava oberta a tota la ciutadania, va comptar amb l’assistència de més de cent persones provinents d’altres centres o entitats, entre els quals hi havia persones de la Residència i Centre de Dia La Pineda, el president de l’AMPA de l’Escola d’Educació Especial Crespinell o familiars de l’Escola d’Educació Especial El Pi. La xerrada també va comptar amb la presència del regidor de Capacitats Diverses i Accessibilitat de l’Ajuntament de Terrassa, Adrián Sánchez Morales.

La conferència

Durant prop de dues hores es van tractar temes relacionats amb la fiscalitat dels béns de les persones amb discapacitat; la normativa vigent respecte al testament; les successions; el patrimoni protegit o el copagament. L’advocat Albert Rodríguez va fer un repàs a les principals figures legals de protecció, com són l’assistència, l’autotutela o tutela i l’administració patrimonial, i va parlar sobre les figures de protecció menys conegudes i respectuoses amb els drets de les persones amb discapacitat, com la curatela que només tutela certes àrees de la vida de l’afectat, i que deixa intactes les altres.

L’última mitja hora va anar destinada a obrir un torn de paraula, on les persones assistents van tenir l’oportunitat de resoldre els seus dubtes. Aquesta activitat forma part del cicle de conferències que Fupar realitza cada any per acompanyar i donar resposta a les inquietuds de les famílies, tutors i/o professionals en relació a la discapacitat intel·lectual.