Cada cop són més les empreses que aposten per la Responsabilitat Social Corporativa (RSC) i per l’adquisició d’una política d’empresa que se sustenti en el compromís amb la societat i el territori, el respecte pels principis ètics o el servei a la comunitat. 

En aquesta ocasió, Fupar ha acollit una trentena de treballadors i treballadores de diferents departaments de l’empresa Eurofragance, especialitzada en la creació de fragàncies i amb presència a seixanta països a tot el món, que han realitzat al llarg de tot el matí un voluntariat corporatiu a l’entitat, compartint així espai i valors. Ho han fet en el marc del Community Day, una jornada anual que organitza aquesta companyia a nivell global per dedicar-la a causes solidàries i de voluntariat, com és el cas de Fupar.

Durant tot el matí, els empleats d’Eurofragance han participat en diferents activitats relacionades amb el dia a dia de les persones que formen part de l’entitat amb l’objectiu de conèixer alguns dels projectes que s’estan portant a terme des de Fupar i que estan vinculats amb la inclusió sociolaboral a través del treball, la formació, l’ocupació terapèutica, el suport a la vida independent i a les famílies, així com l’esport i el lleure, serveis que engloben la principal missió de la Fundació.

Dividits en dos grups, els treballadors i treballadores han gaudit d’una visita guiada per les instal·lacions de l’entitat, han conegut els diferents projectes que s’hi realitzen, així com els serveis que s’hi ofereixen, i han culminat la jornada participant en una activitat socioesportiva i un taller de creació de paper reciclat artesanal, una de les branques de creació artística de Fupar.

El voluntariat corporatiu: una oportunitat mútua

És la primera vegada que Fupar realitza una activitat de voluntariat corporatiu d’aquestes característiques. Aquesta jornada no només suposa una forma de col·laboració i un punt de connexió entre el món empresarial i el social, sinó una oportunitat per donar a conèixer la tasca de l’entitat, d’obrir-se a l’entorn, establir relacions de confiança amb l’empresa i sensibilitzar vers les capacitats de les persones, generant espais de coneixença, d’inclusió i de proximitat.

Alhora, per a l’empresa, aquesta acció suposa una oportunitat única per fomentar valors entre els treballadors i treballadores, fomentar la cohesió d’equip a través d’un acte de responsabilitat social i de crear un impacte positiu a la societat. A més, aquestes jornades potencien el treball en xarxa entre empreses i organitzacions socials del territori i fomenta la creació de noves sinergies i aliances, que ajuden a crear un territori socialment compromès i responsable, on es comparteixen valors i es treballa conjuntament per al benestar social.