Aquest divendres el personal sanitari del Consorci Sanitari de Terrassa ha estat realitzant testos serològics a totes les persones vinculades als diferents serveis de Fupar. En total, més de 600 persones han participat en aquesta prova, que ha tingut com a objectiu conèixer l’estat serològic en relació al virus Sars-Cov-2 de les persones que formen part de l’organització.

Aquesta mesura preventiva i de detecció s’ha dut a terme en el marc de la campanya engegada des de l’Ajuntament de Terrassa, amb la col·laboració del Servei Català de la Salut i del Consorci Sanitari de Terrassa, gràcies a la donació de 3.700 testos serològics per part de l’empresa Hands Biomed-Skymedic.

Unitat mòbil a Fupar

Arran d’aquesta col·laboració, una unitat mòbil s’ha desplaçat a les instal·lacions de Fupar durant tot el dia per passar les proves serològiques a totes les persones de Fupar, així com també a aquells col·labors i aquelles col·labores externes de l’entitat que mantenen un vincle amb l’organització. A més, Fupar també ha obert les seves portes a altres entitats i organitzacions per poder passar el test.

Les proves, que s’han realitzat seguint un mètode senzill i no invasiu, de forma immediata i indolora a partir d’una gota de sang, ha permès saber:

  • Si la persona ha estat en contacte amb el virus del Sars-Cov-2.
  • Si la persona ha estat en contacte amb el virus en el passat i ha generat anticossos.
  • Si la persona pot estar en una fase activa de la infecció.
  • Si la persona pot estar en situació d’infecció asimptomàtica.
  • En funció del resultat s’ha realitzat una prova PCR en aquell mateix moment.

Visita institucional de l’Ajuntament de Terrassa

Al llarg del matí, Fupar i el personal sanitari del Consorci Sanitari de Terrassa han comptat amb el suport de l’Ajuntament de Terrassa amb la visita de la regidora de Salut, Mònica Polo, així com de la regidora de Capacitats diverses, Lluïsa Melgares, que s’han apropat a les instal·lacions de l’entitat per mostrar el seu suport en una acció que vol ajudar a prevenir i contenir el contagi d’aquest virus a la ciutat, especialment en les persones més vulnerables.