Des del 28 de setembre, Fupar està duent a terme un curs de formació professional en Auxiliar de Comerç de Floristeria amb la col·laboració de la Cambra de Comerç de Terrassa en el marc del programa de Garantia Juvenil. Dotze joves es formaran fins al 30 de novembre en matèries com la recepció i condicionament de materials de floristeria, l’elaboració de composicions amb flors i plantes o en el servei d’atenció al públic, en un curs que combina la formació teòrica amb la pràctica.

La formació, que té una durada de 215 hores i està tenint lloc a les instal·lacions de Fupar, està adreçada a joves d’entre 16 i 29 anys amb diversitat funcional, prioritàriament intel·lectual i en situació d’atur, inscrits en el Sistema Nacional de Garantia Juvenil. El programa formatiu promou la formació i inserció laboral en el sector de la floristeria a través de la capacitació professional, el desenvolupament de competències i l’adquisició de coneixements necessaris per desenvolupar amb autonomia la professió.

Inserció laboral a l’empresa ordinària

L’objectiu final del curs és fomentar i impulsar la inserció laboral efectiva de les persones amb diversitat funcional en l’empresa ordinària. A través del desenvolupament i l’assoliment de competències, les persones participants es preparen professionalment per treballar en el mercat ordinari com a auxiliar de floristeria, auxiliar de magatzem de flors, mosso/a de floristeria o com auxiliar de venda en floristeries, centres comercials o en altres establiments com grans superfícies.

Servei d’acompanyament a empreses

Per fomentar la contractació laboral, Fupar ofereix un servei d’acompanyament a les empreses per fer efectiva la inserció en l’empresa ordinària, tant de l’alumnat que es forma a Fupar com de les persones que s’adrecen a aquest servei, que poden trobar-se en situació d’atur, o volen millorar la seva condició laboral o bé treballen en un Centre Especial de Treball (CET) i volen fer el canvi a l’empresa ordinària, entre d’altres.

Les empreses interessades a contribuir a la contractació laboral reben el suport gratuït d’una persona tècnica en orientació i inserció laboral de Fupar que realitza el procés d’assessorament, acompanyament i aparellament de competències entre el lloc de treball i la persona candidata. Un cop la contractació és efectiva, Fupar continua amb el suport mitjançant l’acompanyament tant de l’empresa inseridora com de la persona contractada per tal de garantir l’èxit de la inserció laboral al llarg del temps.

Amb la col·laboració de:

Cambra

Amb el suport de:

Footer