Com a agent actiu de l’Economia Social i Solidària a la ciutat, Fupar ha participat un any més en la programació de la Terrassa Cooperativa, impulsada pel Servei d’Emprenedoria i Economia Social de l’Ajuntament de Terrassa, amb la celebració dels “Deu anys donant vida al paper” i la inauguració d’una nova sala, que serveix per a la realització d’aquesta tasca d’artesania.

Durant l’acte, que ha transcorregut per diferents sales de Fupar, s’ha mostrat el procés d’elaboració artesanal del paper reciclat sota el lema “Reduir, reutilitzar, reciclar i crear”, mitjançant el qual les persones amb discapacitat intel·lectual de l’entitat creen detalls artesanals i ambientadors.

Aquesta activitat la duen a terme les persones de Fupar des de fa deu anys i, des dels seus inicis fins avui, ha generat oportunitats per a més de noranta persones amb discapacitat de forma directa a través de l’elaboració de paper. Aquest nou espai permetrà tenir “més confort i assumir nous reptes”, així ho ha explicat la directora tècnica del Centre Ocupacional de Fupar, Marta Puig, durant la inauguració.

A més, s’ha explicat la trajectòria i evolució del projecte al llarg dels anys; s’ha projectat un vídeo on els protagonistes han estat els artesans i artesanes de Fupar, i s’ha donat a conèixer el nou espai creat especialment per a l’elaboració artesanal del paper. Per la seva banda, el primer tinent d’alcalde de promoció econòmica, Isaac Albert, ha agraït la tasca de les persones que fan possible aquesta feina i ha recordat que la Terrassa Cooperativa té la voluntat de “construir una ciutat millor, més justa, més solidària i més equitativa al costat de socis com Fupar“.

La nova sala, cofinançada per Fundación ONCE

La nova sala ha estat cofinançada en un 40% per la Fundación ONCE i permet separar l’àrea de paper humit de l’àrea de treball amb paper sec. Així, ara la nova sala compta amb piques adaptades a les comandes, que tenen un terra rugós que evita relliscar, i també un espai tancat per la premsa, que evita que el fort soroll de la màquina molesti durant el procés d’elaboració.

Entre els nous reptes que Fupar es planteja gràcies a la nova sala hi ha ampliar la gamma d’ambientadors i també continuar visibilitzant, encara més, la marca al comerç de la ciutat. Puig ha recordat que la tasca de reciclar paper s’emmarca amb la voluntat i forta aposta de Fupar de treballar per la sostenibilitat i amb la “reutilització de materials per crear-ne de nous”.