• Amb aquesta aliança s’estableix la relació formal a partir d’ara entre ambdues entitats i l’esforç comú per a la generació d’ocupació i contractació de serveis amb aquesta finalitat a la ciutat

Fupar, entitat social compromesa amb la inclusió sociolaboral de les persones amb discapacitat intel·lectual, i el Gremi Empresarial d’Hostaleria de Terrassa i Comarca, associació empresarial que agrupa empreses del sector de l’hostaleria, la restauració i els hotels, un conveni de col·laboració per promoure la inserció laboral de les persones amb discapacitat intel·lectual i en risc d’exclusió social.

L’acord constitueix una passa endavant en les relacions entre Fupar i el Gremi d’Hostaleria en la creació de noves sinèrgies i col·laboracions en l’àmbit de l’ocupació i la generació de valor social a la ciutat. La signatura, que ha tingut lloc aquesta setmana, ha anat a càrrec del president del Gremi d’Hostaleria de Terrassa, Xavi Gómez, i del director comercial de Fupar, David González.

En l’acte de formalització, David González ha remarcat que aquesta col·laboració referma el compromís de Fupar amb la inserció laboral i posa de relleu la necessitat que els diferents agents de la ciutat s’hi impliquin: “És vital treballar conjuntament amb entitats i empreses del territori per promoure la contractació activa i l’ocupació laboral de les persones amb discapacitat intel·lectual i en risc d’exclusió social”, ha afirmat. “Aquesta és una col·laboració d’enriquiment mutu”, ha continuat.

Per la seva banda, Xavi Gómez, ens confirma que “des del nostra sector tenim la possibilitat d’inserir laboralment a tot tipus de perfils, és per això que apostem per aquest treball conjunt, on hi guanyarem tots” ja que “l’experiència ens demostra que els agremiats responen positivament”.

Compromís compartit d’inclusió laboral

Amb la nova aliança s’obre un nou ventall de possibilitats de cooperació que es materialitzaran a través de diferents projectes comuns i accions a llarg termini d’acord amb els objectius socials i fundacionals.

Entre d’altres, destaquen la promoció de la inserció laboral de les persones amb discapacitat intel·lectual entre les empreses agremiades, així com l’establiment de períodes de pràctiques per a les persones amb discapacitat que participen en el Servei de formació i inserció de Fupar.

De forma indirecta, també a través de la difusió de les respectives missions, serveis i activitats que realitzen per separat ambdues entitats. Per últim, també a través de la contractació dels respectius serveis que s’ofereixen tant des de Fupar com des del Gremi.