En el marc dels Projectes Singulars, Fupar dona a conèixer que durant l’any 2020-2021 realitzarà diferents projectes que tenen per objectiu millorar l’ocupabilitat i les competències professionals per a la inserció en el mercat de treball de les persones joves amb diversitat funcional no ocupades i no integrades en els sistemes d’educació o formació.

En concret, el programa està adreçat a joves entre 16 i 29 anys, inscrits com a demandants d’ocupació al SOC, beneficiaris de Garantia Juvenil, i que disposin del certificat de discapacitat amb un diagnòstic prioritàriament intel·lectual, trastorn de l’espectre autista i/o trastorn mental, reconegut pels òrgans oficials de la Generalitat de Catalunya; o bé disposin d’informe facultatiu que l’acrediti.

La selecció de les persones participants tindrà lloc fins al 30 de setembre de 2020 a les instal·lacions de Fupar.

Les formacions incloses en els itineraris que tindran lloc durant el 2020-2021, en els diferents projectes són les següents:

Treballem el futur

  • Formació en l’especialitat Operador de màquines i eines de subconjunts (540 hores) + pràctiques de perfeccionament + experiències professionals.

Forma’t i transforma

  • Formació a mida Activitats auxiliars serveis socioculturals a la comunitat (315 hores) + pràctiques professionals + experiències professionals.

Formacions que es duran a terme amb la col·laboració d’Egara Formació:

Cuina el teu futur                                       

  • Formació a mida Auxiliar de serveis de restauració (325 hores) + pràctiques professionals.

Emprèn

  • Formació a mida Activitats auxiliars de superfícies comercials (344 hores) + pràctiques professionals + experiències professionals.

Impulsa’t

  • Formació a mida Activitats Auxiliars serveis administratius (460 hores) + pràctiques professionals + experiències professionals.

Orientació a mida i acompanyament individualitzat

En el desenvolupament dels projectes s’inclouen les accions transversals  d’orientació a mida, acompanyament individualitzat, prospecció laboral i formació per a la millora d’ocupabilitat segons el projecte.

Els projectes han estat dissenyats amb l’ús d’eines pedagògiques que afavoreixen el desenvolupament de competències socials, transversals bàsiques i professionals posant l’èmfasi en la pràctica i en la transferència de l’aprenentatge en el “Know-How” (saber fer).

Una aposta per la formació i inserció laboral

Amb el desenvolupament dels Projectes Singulars-Garantia Juvenil, Fupar segueix apostant per l’acompanyament social com a element clau per a l’èxit de les persones en l’assoliment dels seus reptes i projectes vitals, trencant barreres i estigmes vers la discapacitat, i donant suport per gestionar els conflictes, facilitar la inclusió social i l’autoacceptació de potencialitats i limitacions des d’una vesant educativa.

Les persones interessades a rebre més informació poden:

  • Adreçar-se a les instal·lacions de Fupar: C/ Campiones Olímpiques, 36
  • Trucar al número de telèfon 93 788 36 62 i preguntar per Maria José Figueras.
  • Enviar un correu electrònic a suport14@fupar.cat

*Aquests projectes estan subvencionats pel Servei Públic d’Ocupació de Catalunya, el Ministeri de Treball i Economia Social i el Fons Social Europeu en el marc de la Iniciativa d’Ocupació. Juvenil, d’acord amb els Projectes Singulars de Garantia Juvenil.